Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.domainefoivos.com και για τη βελτίωση της online εμπειρία σας.

Αποκτώντας πρόσβαση στο www.domainefoivos.com αποδέχεστε και την χρήση των cookies.

Κτήμα Φοίβος

Οι άνθρωποι του Κτήματος

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Φοίβος ΑΕΤΟ, ιδιοκτήτριας Εταιρείας του Κτήματος και του Οινοποιείου Φοίβος, είναι ο Θεόδωρος Ορκόπουλος, οινοποιός-πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών.

Σύμβουλος Οινολόγος είναι ο Γιώργος Δημητριάδης.

Η επιτελική ομάδα πλαισιώνεται δυναμικά από εργάτες γης, αμπελουργούς, τεχνικούς  του οινοποιείου και προσωπικό διοικητικής και πολιτιστικής υποστήριξης.   

Φιλοσοφία και στόχοι

Το Κτήμα Φοίβος, δανείστηκε: 

  • το έμβλημα και το όνομά του από τον Φοίβο Απόλλωνα, τον αρχαίο  θεό της αρμονίας, της μουσικής και του φωτός, αλλά επίσης και από το δεύτερο μικρό όνομα του οινοποιού, Φοίβος, όπως και από την αρχαία γραφή του οίνου με δίγαμα: Fοίνος (Foivos),
  • τις ετικέτες του από το ελληνικό αλφάβητο με τους συμβολισμούς του, και
  • την υπογραφή «Horkus», στο φόντο της ετικέτας κάθε κρασιού, από το επώνυμο του οινοποιού Θεόδωρου Ορκόπουλου με λατινικούς χαρακτήρες.

Με έμπνευση και σύμμαχο το εκπληκτικό κεφαλονίτικο φως, το μικροκλίμα και τον πλούτο της ελληνικής γης, η φιλοδοξία των ανθρώπων του κτήματος Φοίβος είναι να παράγουν μεγάλα κρασιά που να αντέχουν στις καθημερινές δοκιμές και απολαύσεις, αλλά και στο χρόνο.

Το κτήμα Φοίβος συνθέτει:

  • την προσπάθεια των ανθρώπων του να δημιουργούν ποιοτικά κρασιά.
  • την εμμονή στο σεβασμό του περιβάλλοντος και του καταναλωτή, καθώς εφαρμόζονται η πιο ήπια καλλιέργεια των αμπελιών και ο πλέον ήπιος τρόπος επεξεργασίας του μούστου, χωρίς κατάχρηση της τεχνολογίας, 
  • την απόλυτη πίστη στις τοπικές σπάνιες ελληνικές (Κεφαλονίτικες) ποικιλίες σταφυλιού, με ιδιαίτερη προσπάθεια διατήρησης και ανάδειξής τους στο διεθνές περιβάλλον.
  • την παραδοχή ότι το κρασί δεν αποτελεί μόνο αλκοόλ από σταφύλι, αλλά έργο πολιτισμού και έργο τέχνης, που εμπλουτίζει την ζωή με άρωμα, χρώμα, γεύση και ευφορία.

Κατεβάστε εδώ την σχετική Παρουσίαση Foivos Winery 2020