Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.domainefoivos.com και για τη βελτίωση της online εμπειρία σας.

Αποκτώντας πρόσβαση στο www.domainefoivos.com αποδέχεστε και την χρήση των cookies.

1996

Το Οινοποιείο, το παλαιότερο ή ένα από τα παλαιότερα εν λειτουργία οινοποιεία της Ελλάδας, έχει ήδη δώσει από τον περασμένο αιώνα –με την τότε επωνυμία Μαντζαβίνο- μερικά από τα καλύτερα ελληνικά κρασιά που έγιναν γνωστά σε όλο τον κόσμο, διατηρώντας μια μακρά οικογενειακή παράδοση στην Παλική (Ληξούρι) της Κεφαλονιάς. Η διαδρομή του διακόπηκε το 1996.

1999

Από το 1999, η ΦΟΙΒΟΣ Α.Ε.ΤΟ. που αποτελεί το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς της επιχείρησης, ξεκίνησε μια δυναμική προσπάθεια, αξιοποιώντας τις εξαίρετες τοπικές ποικιλίες του αμπελώνα σε συνδυασμό με την ηλικιακή τους ωριμότητα και το ιδανικό κλίμα της Κεφαλονιάς. Παράλληλα εξόπλισε το παλιό οινοποιείο με σύγχρονα μέσα, συνδυάζοντας τις παραδοσιακές μεθόδους οινοποίησης με τις νέες τεχνολογίες. Ο στίχος του Σεφέρη « Στάξε στη λίμνη μόνο μια στάλα κρασί και σβήνει ο ήλιος», έδωσε έμπνευση, δυναμικότητα και στόχο στην όλη προσπάθεια.

2015

Το Οινοποιείο διαθέτει ευχάριστο χώρο γευσιγνωσίας και έναν επισκέψιμο χώρο Μουσείου Οίνου με Πιθεώνα και Έκθεση με Αντίγραφα αρχαίων αγγείων πόσης και Φωτογραφίες αρχαίων αγγείων οίνου.